lördag 12 april 2008

Kanske en vinnare ! Sänd gärna in flera limerickar efterhand.

Den som slutligen vinner vår tävling kanske kan bli kvinnan i versen nedan. Eftersom ju detta är ett rent hypotetiskt resonemang, låt er inte nedslås alla ni som inte bor i Skara.

Kanske en vinnare

En påhittig dam ifrån Skara,
tänkte: "Hur svårt kan det vara,
att skriva fem rader,
t.ex. om att någon fått spader?"
vann så 1000 kronor till Skara !

Den limerick, som kan tänkas vinna vår tävling, måste troligen vara både bättre och roligare än denna limerick från mitt tangentbord den här morgonen. Men övning ger ju färdighet.

Eward Lear, ibland kallad limerickens fader, lät ofta den sista limerickraden bli en variant av den första, som i versen ovan, något som alltså borde vara tillåtet i en riktig limerick. Om övriga kännetecken på en limerick kan du läsa tidigare i min blogg.

Lycka till i tävlingen ! Du vet väl att du kan maila in flera av dina limerickar efterhand till SONULF och att det, till skillnad mot kedjan, är "din starkaste länk" som slutligen räknas. Övning ger ju färdighet. Observera dock att bokprisvinnare får meddelande om detta först när tävlingen är avslutad och mitt förlag SONULF därefter, har beslutat om att ge ut en ny limerickbok. Detta förutsätter att tillräckligt med material för bokutgivningen har kommit in under tävlingen. Om så ej är fallet finns det inga bokprisvinnare i tävlingen. Däremot kommer ändå vinnarna av 1:a-priset på 1000 kronor och 2:a-priset på 500 kronor att få besked direkt efter tävlingens avslutning och dessa priser kommer att betalas ut oavsett om ny bok ges ut eller ej. Vinnarna kommer att kontaktas via e-post och ombedjas att lämna bankkontonummer eller Plusgironummer så vinstutbetalning kan ske.
Kom ihåg att maila limerickbidrag direkt till SONULF FÖRLAG på e-postadressen uherrstromer@gmail.com Och kommer ni på flera limerickar senare kan ni alltså fortsätta att maila in dem till slutet av september i höst. Det blir den eller de bästa av dina inskickade limerickar som till slut deltar i tävlingen och kan ha chans till någon av vinsterna.

Inga kommentarer: